20% від прибутку - на ЗСУ

Стяжка підлоги
за 1 день

Машинна штукатурка

Правила догляду за напівсухою стяжкою підлоги

Правила догляду за напівсухою стяжкою підлоги

Напівсуха стяжка підлоги має технологічні переваги перед іншими методами і користується великою популярністю. Вона дозволяє за короткий період часу виконати велику площу підлоги і при цьому забезпечує високу якість поверхні. Але після закінчення робіт з влаштування стяжки настає не менш відповідальний період, під час якого вона набирає міцність. Важливо знати, як довго стяжка сохне, яких умов потрібно дотримуватися. Це забезпечить якісний результат, а також допоможе спланувати проведення наступних ремонтних робіт.


Час «схоплювання» стяжки залежить від:

  • використаного матеріала,
  • кількості та товщина шарів,
  • умов в приміщенні (температура, вологість),
  • типу фінішного покриття, під якій підлога готується и тд .

 

1.Умови в приміщенні


При влаштуванні напівсухої стяжки потрібно дотримуватися температурного режиму в приміщенні. Рекомендується проводити влаштування стяжки при температурі основи і повітря не нижче + 5 ° С. Не можна допускати замерзання приготованого і свіжовлаштованого розчину.

Також важливо забезпечити поступове висихання стяжки. Швидке випаровування вологи призведе до утворення тріщин. Необхідно виключити протяги, накрити стяжку поліетиленовою плівкою або періодично зволожувати її водою. При дотриманні таких умов стяжка набере до 70 відсотків проектної міцності вже за 5-7 днів.

 

2.Умови експлуатації


Оскільки стяжка набирає міцність поступово, необхідно берегти її поверхню від пошкоджень. Не допускайте падіння на свіжу стяжку важких предметів. Висихаючи в нормальних умовах, уже через пів дня поверхня стяжки зможе витримувати слабкі навантаження - по ній можна буде ходити. Через 5-7 діб допустиме навантаження до 100 кг і можна розміщувати допоміжні конструкції (драбини, ліса). Через два тижні можна укладати на стяжку фінішне покриття.Є простий «побутовий» спосіб визначення висихання стяжки. Залиште на поверхні стяжки на добу паперову серветку, накриту поліетиленовою плівкою. Стяжка висохла, якщо серветка залишилася сухою.

всі новини

Зворотній дзвінок